Nyíregyházi Állatpark - 2015

 MG 4979Bárki, aki Nyíregyházán járt az Állatparkban az úgy mesélt a helyről, hogy az egy igazán szép és jó állatkert. Tekintsünk el azoktól, akik az állatkerteket az állatok börtönének tartják. Hiszen sok faj estén az állatkert jelenti a túlélés esélyét. 

Osztom a véleményeket, hiszen szép, tágas kifutókban élhetnek az állatok. De valójában az mutatja, hogy a helyszínt élhetőnek találják az állatok, hogy sok-sok állatkölyök is megörvendezteti a látogatókat. 

Rendezett az Állatpark, szép környezetben terül el. Barátja az állatoknak és a látogatóknak.

Mégis, van egy olyan érzésem, ami nem igazán tetszett. Túl sok a fém és valahogy kopár az egész terület. Hiányzik a növények bemutatása és hiányoznak egyes helyeken a fák. Nekem kicsit mesterséges kinézete van a területnek. 

Természetesen kell az, hogy az állatokat el kell választani az emberektől, de erre sok más lehetőség is adott, erre máshol lehet látni jó példát. 

Ennek ellenére a hely olyan, hogy mindenképp érdemes meglátogatni, mert fantasztikus élmény nyújt az Állatpark, hiszen az állatoknak van bőven élettere. Ez utóbbi nagyon fontos.

(Képre, vagyi ide kattintva nyílik a galéria)